Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Στην Ευρώπη στηρίζουν την πολύτεκνη οικογένεια. ΕΔΩ;


Και όμως στην Ευρωπαική Ενωση η νοοτροπία είναι διαφορετική 
Ενώ στην Ελλάδα τα νέα μέτρα εναντίον της πολύτεκνης οικογένειας απλώς αναμένεται να ανακοινωθούν και να συμπληρώσουν τα όσα είναι γνωστά (βλ .μετεγγραφές) -(μήπως κόστιζει παραπάνω στο κράτος αν ένα παιδί πολυτέκνου σπουδάζει στην Αθήνα ή την Κομοτηνή; ) (οι υπογραμμίσεις είναι του δελτίου τύπου του ευρωβουλευτή Παπανικολάου!!)
Την πρόθεση της Ουγγρικής Προεδρίας να προωθήσει μία πρωτοβουλία με τίτλο "Ευρωπαϊκό Έτος των Οικογενειών το 2014" εξέφρασε το Συμβούλιο έπειτα από ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου σχετικά με την προστασία των οικογενειών και ιδίως των πολύτεκνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο δελτίο τύπου μάλιστα του ευρωβουλευτή κ. Γεωργίου Παπανικολάου διαβάζουμε:
"Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε: «Η Ε.Ε. αντιλαμβάνεται ότι οι οικογενειακές πολιτικές αποτελούν προαπαιτούμενο της ομαλής κοινωνικής ζωής σε ένα κράτος μέλος, ιδίως σε περιόδους οικονομικής ανασφάλειας. Η ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο, έχει άλλη άποψη. Στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο περικοπής όλων των επιδομάτων που κατευθύνονται στην στήριξη των οικογενειών με στόχο την εξοικονόμηση 2 δις ευρώ. Στο άγχος της να αποκομίσει πρόσκαιρα ελάχιστα εισπρακτικά οφέλη, η κυβέρνηση του μνημονίου αντιμετωπίζει την πολύτεκνη οικογένεια ως εχθρό της υπονομεύοντας την κοινωνική συνοχή και επιτείνοντας το δημογραφικό πρόβλημα".